OMGEVING
 

Onze prachtige omgeving biedt voor elk wat wils. In het Oldambt vindt u schitterende natuurgebieden, rust, ruimte, ontspanning, recreatie, kunst, cultuur, watersport, golf etc. Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden.

    

Natuurgebied

   
Herfst aan de kerksingel
 

Watersporten

De jachthaven van het Oldambtmeer (Blauwestad) met het gezellige theehuis 'De waternimf' ligt op circa 800 meter van huisje Pierewaai en Fladderak en circa 3 km van huisje Hassebasje. Dit meer, ter grootte van het Sneekermeer, biedt een scala aan mogelijkheden om te varen, zeilen, vissen en te zwemmen. Ook een rondvaart (www.dekkerrondvaarten.nl) op het Oldambtmeer met uitvalsmogelijkheden naar de omringende dorpen is mogelijk. Vissen kunt u in het Oldambtmeer, de Midwolderplas, de Beertsterplas of in de forellenvisvijver van camping De Kolk in Midwolda.

   
Jachthaven op 800 meter afstand
 

Rondvluchten en parachutespringen

Op het vliegveld van Oostwold (www.oostwold-airport.nl) kunt u een rondvlucht maken of parachutespringen.

   
Parachutespringen
 

Golfen

De Pitch & Putt golfbaan 'Huninga's Heem' ligt op 500 meter van huisje Pierewaai en Fladderak en op ca. 2 km van huisje Hassebasje. Op dit prachtige golfterrein met uitzicht over het Oldambtmeer kunt u kennismaken met de golfsport en een heerlijk hapje eten in een authentieke Groningse boerderij.

 

Fietsen en wandelen

Het achterland is prachtig met haar weidse polders en het waddengebied langs de Dollard op fietsafstand. Er zijn diverse fiets- en wandelroutes zoals 'kleurfietsen' in de omgeving van de Blauwestad, de koolzaadroute en de internationale Dollardroute. Een fraaie wandeling langs het meer, het Midwolderbos en de Ennemaborg is ook zeer zeker een aanrader.
 
Enkele mooie natuurgebieden op loop- en fietsafstand zijn:

  • Reiderwold (Beerta)
  • Tjamme (Beerta/Finsterwolde)
  • Kromme Elleboog (Oostwold)
  • Midwolderbos (Midwolda)
  • Dollard
  • Westerwolde (Vlagtwedde)
   
"het Riet"
 

Dagtrips

Een bezoek aan het bronnenbad in Bad Nieuweschans, de vestingsdorpjes Bourtange en
Oudeschans, het waddeneiland Schiermonnikoog of het Duitse waddeneiland Borkum behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

 

Horecavoorzieningen

De omringende dorpen (Oostwold, Midwolda, Finsterwolde, Beerta, Winschoten enz.) beschikken over vele horecavoorzieningen (high tea, pannenkoekenhuis, steengrillen, strandpaviljoen, ijssalon, Grand-Cafť en diverse restaurants).

 

Winkelen

Winschoten met de langste winkelstraat van Nederland en het mooie rosarium ligt op ca. 10 kilometer. De stad Groningen (markt op dinsdag, vrijdag en zaterdag op de Grote Markt en de Vismarkt) en Duitsland (winkels op zaterdagmiddag gesloten) bereikt u binnen een half uur.

 

Bovenstaande is natuurlijk maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden. In alle drie huisjes treft u meer toeristische informatie aan. De dichtstbijzijnde VVV (www.vvvoldambt.nl) is gevestigd in Cultuurhuis De Klinker in het centrum van Winschoten.

   
Beertsterplas
 

Zeehondjes

Ook de zeehondjes zijn niet ver hier vandaan te vinden.

   
Zeehondjes